Klášterec nad Orlicí 34, Klášterec nad Orlicí, 561 82, IČO: 61234699, č.ú.: 123127888 / 0300

Fotbalový oddíl

logo fotbal

Nejbližší akce FOTBAL

Žádné události

Vydařená premiéra: Sokol Klášterec - Verměřovice 3 : 1 (2 : 1)

Vydařená premiéra

Začít bych mohl stejně jako loni touto dobou: Po více než tři čtvrtě roce jsme se dočkali – konečně zase fotbal o body. Poslední soutěžní zápas jsme hráli 11. října 2020.

Od té doby se změnilo dost věcí. Od podzimu probíhal tvrdý boj o šéfa Okresního fotbalového svazu, až na třikrát odložené schůzi byl zvolen úplně nový výbor a předseda. Naši kluci nejdříve ztráceli kondičku a nabírali kila, velká část z nich si léčila pošramocené nohy. Od května se však pustili do tréninků a také do hledání nových adeptů kláštereckého fotbalu. Snaha to byla úspěšná. K fotbalu se vrátili zkušení mazáci Dan Šroler a Jarda Franěk, z působení u sousedů Karel Jireš a Kuba Faltus a do tréninků se zapojili i mladíčci Ondra Nečas a Šimon Dragonides a na přestup k nám přichází Preclík mladší. K dispozici zatím není Kuba Bříza a Šimon Nekoranec. Nezůstalo jen u tréninků. Jenda Bartoš připravil pouťový turnaj a turnaj O krále Rock-sport party, odehráli jsme také řadu přípravných zápasů.

Výsledky práce se v prvním zápase nové sezony projevili. Trenér měl k dispozici 17 hráčů, máme první tři body a do dalších kol pozitivní náladu.

Začátek zápasu nám vyšel velmi dobře. Hned v 1. minutě jsme zahrozili, ve 4. po kombinaci z naší poloviny končí centr Saboty na brance, v 6. min. po rohu Patrika Fišera trefuje Filip Brůna šajtlí tyč a v 8. minutě už vedeme. To Patrik poslal dopředu Pavla Sabotu, ten trefil gólmana Turků a Skalický odražený míč umísťuje – 1 : 0! V tlaku pokračujeme, pěkný byl centr Kučírka po přímém kopu Patrika Fišera, v 16. min. ještě střílíme nad břevno. Ale pak se iniciativy ujali hosté a stále ještě v 16. min. poprvé střílí na naši bránu, ale nejdřív nad a potom vedle. Vzápětí Michal Moravec chytá centr z rohu hřiště. Další minuty zase patří našim. Patrik střílel od velkého vápna nad, pak Skalický vyvezl  míč a po lajně ho předal Sabotovi, jeho střelu brankář vyráží. Pak předvedli dvě akce Míša s Petrem Rousem, ale Petrova rána šla mimo (navíc z ofsajdu) a Míšova skončila v brankářově náruči. Pak se naše převaha kamsi vytratila a hra se vyrovnala. V 31. min. jsme zahrávali dva rohy, vždy míč vyrážel brankář. Pak přišla 33. minuta, naši obránci ve vápně neodkopli míč a Toman našel mezírku mezi tyčí a našim gólmanem – 1 : 1. V 39. min. Kučírek zastavuje stejného hráče v úniku, ve 40. další střela Turků, v 41. si Honza Králík vysloužil žlutou kartu, následuje přímý kop hostů na branku, ve 43. min rohový kop, pak nebezpečná hlavička. V těchto chvílích nás podržel brankář Moravec. V závěru poločasu jsme se ale dostali dopředu a v 45. min. P. Rous krásnou střelou z přímého kopu z 20 metrů poslal hráče do kabin za stavu – 2 : 1!

I ve druhém poločase jsme bojovali, snažili se o aktivní hru a vytvářeli si šance. Ve 49. min. Skalický po kombinaci pálí vedle, v 53. min. Sabota střílí těsně vedle vzdálenejší tyče. Ano hosté však nezaháleli a využívali každé naší chybičky. V 52. min. nás opět podržel Moravec, když po kombinaci v našem vápně byla první střela zblokovaná a druhou vyrazil. V 54. se na hřiště po 4leté přestávce vrátil Jarda Franěk. Ze své buldočí povahy na hřišti nic neztratil a ke comebacku s gólem mnoho nechybělo. V 58. měl pěkný přímý kop Kučírek, v 64. naopak na druhé straně skončil přímý kop vedle a v 67. vyškrábl konečky prstů Moravec střelu z velkého vápna. V 69. min. Moravec skvěle včasným vyběhnutím zachránil únik hostů. Pak přišly zase naše příležitosti. V 72. min. Sabota s Brůnou a Skalický zakončuje, získali jsme ale jen roh. V 74. min. střílí hosté mimo a na hřiště jde Dan Šroler. Překvapil svou rychlostí a ke gólu měl také hodně blízko. Třeba hned v 79. min., kdy krásný centr sklepl Míša na Dana, ten ale trefil jen brankáře. V 80. min. jsme rozhodli, když Jenda Bartoš zatáhl míč přes půl hřiště, poslal na Skalického a tento budoucí učitel tělocviku se nemýlil – 3 : 1! V 84. jsme viděli pěknou kombinaci Franěk – Šroler – Sabota, jeho střela z úhlu šla bohužel mimo. V 86. se po neodpískaném faulu na Kučírka dostávají do úniku Verměřovičtí, opět ale dobře zasáhl Moravec. Ještě v 90. min. vidíme roh hostů a poté akci Míši, kterou Sabota zakončuje střelou do gólmana.

Po mnoha zraněních během dlouhé přestávky, kdy jednu chvíli to vypadalo, že nebude mít kdo hrát, jsme nakonec postavili početné mužstvo, kde se zkušenost čtyřicátníků kloubí s mládím, předvedli jsme bojovnost, chuť hrát, na rozdíl od hostů se vyhnuli diskusím s rozhodčími, a tak do dalšího kola jdeme s výhodou tří bodů na našem kontě. Snad to tak bude fungovat i v dalších kolech.

             

FAKTA Z UTKÁNÍ:       

T. J. Sokol Klášterec nad Orlicí – TJ Sokoll Verměřovice 3 : 1 (2:1)

Hráno: Neděle 8. 8. 2021 v 16:00

Sestava: Moravec – O. Kučírek, J. Bartoš (K), J. Hůlka, J. Králík, - P. Fišer, M. Fišer, F. Brůna (75. D. Šroler), M. Skalický – P. Sabota, P. Rous (55. J. Franěk)

Připraveni:  K. Jireš, J. Faltus, O. Nečas, Š. Dragonides

Trenér: M. Preclík                                       Vedoucí mužstva:  Zd. Rous

Branky:  Skalický 2, P. Rous – Toman

Rozhodčí: Roček – Macek, Hejl                  

ČK: 0 : 0     ŽK: 1 : 2 (Králík)                      Diváků:  140